Rakennus- ja infra-alan tekniset palvelut

Teen erilaisia mittauksia ja suunnitelmia rakennus- ja infra-alan yrityksille sekä arkkitehdeille. Yleisimpiä töitäni ovat rakennusten, tonttien ja rakenteiden mittaukset, kaivuu- ja louhintatöiden määrälaskenta sekä kustannuslaskenta. Suoritan myös rakennusten, putkien jne. merkintämittauksia.

Projecting image

Rakennusten mittaus – Mittaus- ja suunnittelupalvelut arkkitehdeille

Jos olemassa olevasta rakennuksesta tarvitaan nykytilannekartta, erilaiset mittaukset ovat tarpeen. Dronemittauksella voidaan tehdä kartta rakennuksen nykytilanteesta, kuten rakennuksen julkisivuista. Kun rakennus ja tontti on kartoitettu, aineistoa voidaan käyttää jatkokäsittelyyn. Arkkitehdin tarpeista ja käytössä olevista ohjelmista riippuen tiedot voidaan toimittaa vektorigrafiikkana tai pistepilvenä. Sen pohjalta tietoja on mahdollista jatkokäsitellä piirustuksia yms. varten.

Projecting image

Urakointi- ja maansiirtoyritykset

Suoritan mm. korkeus- ja paikkamittauksia, määrälaskentaa sekä kohteiden merkintää maastoon, kun suunnitellaan esimerkiksi uutta piha-aluetta rakennuksineen. Näissä töissä hyödynnän apuna useimmiten GPS:ää robottitakymetri ja drone.

Esimerkiksi kaivuu- tai täyttömassojen määrälaskenta hoituu kätevästi ja tarkasti laatimieni maastomallien perusteella. Suunnitteluohjelma ilmoittaa suoraan putkien, kaivojen jne. määrät. Valmiista suunnitelmista ja määrälaskelmista saadaan myös yksityiskohtaiset kaivoluettelot urakan hinnoittelun ja toimien perustaksi.

Suoritan mittauksia ja suunnittelua myös muihin tarkoituksiin – ota yhteyttä, niin autan ratkaisemaan tarpeesi parhaalla mahdollisella tavalla!